18 Mart 2008 Salı

Meclis'te 'çiçek sulama' polemiği




TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti hakkında açılan kapatma davası damga vurdu. Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in başsavcıyı tebrik etmesine, AK Partili vekillerin cevabı farklı oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti hakkında açılan kapatma davasına ilişkin ilginç tartışmalar yaşandı. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, davayı açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nı tebrik ederken, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kamer Genç'e, "İngiltere'de bir bakan, başkasının bahçesinde çiçek sularken tespit edilmiş, istifa ediyor. Birilerinin bahçesinde çiçek sulayan insanların aynı erdemi göstermelerini istiyorum" sözleriyle karşılık verdi. TBMM Genel Kurulu'nun haftalık çalışma programına ilişkin Danışma Kurulu önerisi Genel Kurul'da oylanarak kabul edildi. Danışma Kurulu önerisine göre TBMM Genel Kurulu bugün saat 19.00'a kadar çalışacak. Genel Kurul, yarın ve Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak. AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın 'EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu'nun Her Türlü Mali Faaliyetleri ve Bunların Denetimine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Kanun Teklifi' gündemin ön sırasına çekildi. TBMM Genel Kurulu Perşembe günü ise, CHP Grup Başkanvekilleri'nin verdiği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak operasyonu konusunda genel görüşme açılmasına ilişkin önergenin öngörüşmelerini yapacak. Bu arada, Danışma Kurulu önerisi aleyhine konuşan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, AK Parti hakkında kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı kutladı. Genç, "Başsavcıyı tebrik ediyorum. Bu iyi savcılar oldukça böyle keyfilikler yapanların içine korkular düşer. Kimse suç işleyemez. Suç işleyenler bunun bedelini öder" dedi. Önerinin lehine konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya'nın, davayı açmak için Cuma günü saat 16.35'i beklediğini kaydeden Elitaş, "Niye? Piyasalarda çok önemli dalgalanmalar olabilir, piyasalar bundan zarar görmesin diye piyasaların kapandığı tarihi bekliyor" diye konuştu.
Başsavcının, 22 Temmuz vatandaş tarafından sandıkta ibra edilmiş, yüzde 47 oy almış bir partinin kapatılmasıyla ilgili sadece gazete haberleriyle, dedikodu ile ortaya çıkarılan iddianameyle yaptığı başvurunun neticesinin, dün piyasaların önemli bir şekilde dalgalanmasıyla alındığını ifade eden Elitaş, medyada yer alan haberlerin, Türk milletinin cebinden 20 ila 35 milyar dolar çıktığını ortaya koyduğunu belirtti. 19 Şubat 2001'de bir anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla insanların servetlerini döviz cinsinden yarı yarıya kaybettiğini dile getiren Elitaş, ancak bugün güçlü bir iktidar olması, bütün sivil toplum örgütlerinin, iki tane siyasi parti hariç tüm partilerin AK Parti'ye destek vermesi sayesinde Pazartesi günü çok önemli bir zıplama beklenen piyasalarda beklenen olumsuzlukların ortaya çıkmadığını ve bugün tekrar durulma noktasına geldiğini anlattı.

Hiç yorum yok: