18 Mart 2008 Salı

Erdoğan, Seyit Onbaşı'yı ihbar etti!




Başbakan Erdoğan, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı'yı örnek göstererek ilginç çağrı da bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı'yı örnek göstererek, "Seyit Onbaşı'yı Seyit Onbaşı yapan imanıdır. Hadi onu da inkar etsinler, hadi ona da laikliğe aykırı desinler" dedi.
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü etkinlikleri ile bazı açılışlara katılmak üzere Çanakkale'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Kolin Hotel'de il teşkilatı ile düzenlenen yemekli toplantıya katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Çanakkale'nin geçilmezliğinde önemli bir yere sahip olan Seyit Onbaşı'dan örnek vererek, "Bakınız; Seyit Onbaşı'yı Seyit Onbaşı yapan imanıdır. Hadi onu da inkar etsinler, hadi ona da laikliğe aykırı desinler" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan, CHP'yi de eleştirerek, "Onların bir dikili ağacı bile yok" dedi.
Yerel seçimler konusunu da değinen Başbakan Erdoğan, "Önümüzdeki 18 Mart, seçim kampanyasına denk geliyor. Onun öncesi ya da sonrasında seçim olabilir. Bu yüzden önümüzdeki 18 Mart'ı böyle değerlendirme fırsatı bulamayabiliriz" ifadelerini kullandı. Başbakan Erdoğan, konuşmasında İstiklal Marşı'nı da örnek göstererek, "Bizi böyle değerlendirmek istiyorlarsa İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okuyup iyi anlasınlar. Ondan sonra bize söz söylesinler" dedi.
Konuşmanın ardından AK Parti'ye yeni katılan belediye başkanları ile meclis üyelerine rozetlerini takan Başbakan Erdoğan'a, İl Başkanı Cihat temiz tarafından bir vazo hediye edildi.

Hiç yorum yok: